2014. január 5., vasárnap

Erdőben


Egy hirtelen telefonbeszélgetésre reagálva a mai kora reggelt a helyi erdőben töltöttem Robi barátommal. Elég rég nem jártam kinn, ezért nem is voltak elvárásaim. A korábbi ’szokásos’ kereszteződésben parkoltuk le az autót és elindultunk a közeli vadászles felé. Nem messze tőle van egy szóró, gondoltuk, tán lesz ott valami. Már az úton odafelé kiszúrt minket egy dám. Kis időt töltöttünk el fenn ülve, ezután elindultunk körbejárni a mellette levő tagot. Jobb híján a helyi bikák egymást fotózták.


Ballagván az úton a nagy beszélgetés közepette Robi levette a sapkáját, így engedve teret a kifinomult hallásának :) Meg is lett az eredménye, meghallotta, hogy futnak az irányunkba. Készítettem a fényképezőt, 140mm-re tekertem a zoomot és exponáltam. Szinte pattogtak előttünk a dámok, ami az idegességüknek köszönhető – magyarázta Robi. Aztán kiderült a dámok idegességének oka, kóbor kutyák kergették őket.A nap képkockái elkészültek. Fák, ludak, és egy távollátó bika – ebben a sorrendben készültek az alábbi képek.


"Hosszabbra kéne állítani a nyakpántot, mert nem tudom elolvasni :)"
Visszaérve a kereszteződésünkhöz láttunk még átváltani pár dámot, majd elindultunk haza egy másik úton. Útközben jó messze tőlünk egy rudli volt az úton 6-8 dámmal. Ez nem csak nekünk, hanem a vadászoknak is feltűnt. Aztán ők meg a dámoknak tűntek fel és eliszkoltak.

2 megjegyzés:

 1. Szia Krisztián!

  Boldog Újévet és szép fényeket!
  De jó neked , mert kijutottál az erdőben .. :)
  üdv.Csongrádi Róbert

  VálaszTörlés
 2. Szia Róbert!

  Köszi szépen, neked is Boldog Új Évet kívánok. Hasonlóan szép fényeket.
  Jó volt már egy kicsit erdőzni.

  Üdv!

  VálaszTörlés