2015. december 5., szombat

Új út

Robi barátommal ma reggel kimentünk a helyi Nagyerdőbe. Az idő olyan semmilyen, kicsit ködös, kicsit borongós. Autó a korábban megszokott helyen parkolt, mi elindultunk az előző posztom helyszíne felé. Itt egy őzzel és egy zavaró faággal kerültem rövid és távoli kapcsolatba.

Túlhaladtunk és a kereszteződésnél választás elé kerültünk. Menjünk tovább egyenesen, vagy kanyarodjunk balra, ahol az utat balról vadkizáró kerítés, jobbról pedig fenyves szegélyezi. Hát, sok mindent nem tudtam elképzelni itt... Szerencsére Robi tapasztalata és rutinja ismét felülkerekedett az előérzetemen :)
Nem mentünk 20 métert az úton, kivágott elénk egy újabb őz. Persze észrevett minket, kicsit forgolódott, majd elrohant.

A következő akció rá pár percre történt tovább az út mentén. Egy kisebb rudli tartott felénk. Tisztes távolságban megálltak és nem kockáztatták a továbbmenetelt. Az ideális távolságtól kb. 100 méterre voltak - van még mit tanulnom a rejtőzködésről.


A harmadik akció már ennek az útnak a végén, a kereszteződésében történt. Megálltunk beszélgetni, Robi rágyújtott, de el is kellett dobnia a cigit, mert messze feltűnt egy újabb rudli, itt már vezető is volt egy fiatal, fél agancsú bika személyében. Jó messze voltak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése