2013. augusztus 12., hétfő

ItatóA terv úgy indult, hogy Robi barátommal közösen készítünk egy itatós madárlest egy szuper helyen. Egy helyen, ahol vélhetően sok madárfajt tudunk fotózni és a külső behatások ellen is viszonylagos védelmet nyújt. De sajnos a terület kezelője nem adott engedélyt az itatós les készítésére.
Nem maradt más választás, mint a közelben építek egyet. A tavalyi ölyvlesős helyre telepítettem. Inkább olyan ’tanuló’ itató ez, hiszen az első épített itatóm, mindenféle előképzettség nélkül. Remélem, hogy a madarak meglátják benne a vizet és odaszoknak, ugyanis a környékben nincs hasonló vízforrás. Egy pár kép a készültéről:


Maga az itató elkészítése nem került sokba. A lábait, amely 65x10x5cm-es és a fóliát (2x8m) vettem csak meg, a merevítők és a tálca a kerettel az tömörített lemezből van, amely elfekvőben volt otthon. A 6db lábat egy 4m-es szál adott ki, ez 1500Ft-ba került. A fólia métere 1650Ft, a 2m-ért 3300Ft-ot fizettem. Kb. 140 liter vizzel lett feltöltve, a vízszint 75cm magasan áll - talán ez lehetett volna egy picivel magasabban. Az utolsó 2-3 képen már a végső helyén van. Szinte egész nap árnyékot ad a háttérben levő akácos. Tájolása ÉK-i.
Azt is remélem, hogy a következő bejegyzés már az ott készült madarakról szól. Szívesen veszem az ötleteket is.

2 megjegyzés:

 1. Szia!

  Nagyon vagány lett, biztos vagyok benne, hogy jól fog üzemleni, minden jót és szép fényeket.

  üdv: Csongrádi Róbert

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Köszi szépen, sajnos elég későn került ki, így nincs sok madár rajta. Azért isznak, de egyelőre még képet nem tudtam készíteni róluk.
  Üdv!

  VálaszTörlés