2015. november 8., vasárnap

Tamron

Alkalmam nyílik kipróbálni egy Tamron 150-600mm-es objektívet Nikon véggel. Ezért a mai napot a természetben terveztem eltölteni. Hová menjek? Az erdőbe vagy a most leásott lesembe? Az idő reggel nagyon ködös volt, gyakorlatilag nem lehet fotózni. Így vártam egy kicsit és 10 óra körül elindultam a lesbe. Mire kiértem a köd már felszállt és elkezdett kisütni a nap, a levegő pedig melegedni. Már egy pár napja kijárok a leshez, hogy csirkefarháttal etessem az ölyvet. A hús rendre eltűnik. Bizakodóan ültem a lesben és vártam. Meg is jelent a terület őrzője, egy közeli fa csúcsán telepedett le, amely nem is volt annyira közel. Innen viszont nem jött közelebb. Miután egy közeledő autó elriasztotta, elindultam én is.

Az idő annyira szép volt, hogy ki kellett menjek az erdőbe is. Autóról motorra váltottam és 13:50 körül már abban a kereszteződésben ültem, ahol legutóbb fényképeztem egy dám bikát. Itt sem történt semmi. Adtam magamnak egy órát és elhatároztam, hogy most már tényleg elindulok haza 15 órakor. Épp hogy felkeltem, feltűnt egy terepjáró. Felém tartott és a kereszteződés után leparkolt. A területi vadásztársaság vezetője volt és vele egy (vendég)vadász. Mint kiderült, erre a részre tervezték a délutáni vadászatot. A vezető felajánlotta, hogy mutat egy helyet, ahol leülhetek, és ha arra jár egy vad, akkor fotózhatom. Jelezte, hogy így nem zavarjuk egymást. Ennek örültem. 10 perc sem telt bele a távozásukba, arra bóklászott egy szarvasbika. A bénázásomra és a zárhangra figyelmes lett, majd pár perc után kereket oldott. Én viszont gazdagabb lettem egy pár képkockával.


Egyelőre sok következtetést nem vonok le az objektívről. A súlya cserkeléshez nekem picit sok, ezért monopodot használok. Ezzel stabilabban tartom. A fenti dámos képek ISO1600-as beállítással, nyitott rekesszel, 600/600/400mm-en és 1/250-160 záridőkkel készültek. Vágatlan képkockák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése