2015. október 31., szombat

Átépítés

Egy hirtelen jött ötlet és pár átdolgozott nap vonta magával ezt a blogbejegyzést. Egyik este eszembe jutott az elhanyagolt lesem. Az őszi szünetnek hála volt pár napom, hogy gondolkozzak és cselekedjek. Nemsokára itt az ölyves szezon és kigondoltam, hogy belesüllyesztem a lest a földbe. Mégiscsak jobb földközelből fotózni ezt a madarat, illetve a lest eredetileg is a földbe terveztem.
Egy kedves barátommal Zódor Balázzsal - akivel az itatót is készítettem, nagy köszönet a munkájáért -  kimentünk a helyszínre és elindítottuk a projektet. Az első nap csak ásással telt, voltak gyökerek, meg agyagos föld.



A második nap szintén mélyítés és ásás, valamint megvettük az OSB lapokat, amelyek a les oldalához kerülnek a földben. Kiszabadítottuk a lest a helyéről.




Harmadik nap szétkaptuk a lest és megerősítettük, a vázat belepróbáltuk a kiásott helyre, aztán felkerültek az OSB lapok az oldalára és a helyére tettük az egészet.






Negyedik nap a belső árnyékolók rögzítésével, az 'ajtó' felszerelésével, a tető megjavításával és szigetelésével, a kiásott föld ellapátolásával telt.





Szerencsére csak kisebb dolgok maradtak hátra, mint belső árnyékolók további rögzítése, nádborítás felújítása. Összességében tartalmas 4 félnapot dolgoztunk át, az eltervezett melóval végeztünk.
Tervezem, hogy az idén folyamatosan jelen leszek a lesben és az ölyveket lefotózom. Az itató is át fog kerülni egy másik helyre, talán a tájolását is megváltoztatom. De ezek csak hétvégéken lesznek megvalósíthatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése